elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Hangop met warme appel-walnoot-amandelspijs

Een fris en toch ook warm nagerecht dat goed past bij een hoofdgerecht met bijvoorbeeld wild. Een lekker winters gerecht dat de gasten voor serveren al trakteert op een klassieke geur van warme appel en kaneel. Dit gerecht maak je dus ook af (vanaf stap 2) als de gasten aan tafel in de eetkeuken zitten of even de benen strekken voor het dessert en langs of door de keuken lopen: een en al gezelligheid!

Ingrediënten

  • 1 liter volle yoghurt
  • 2 eetlepels gembersiroop (evt. honing)
  • 4 a 6 appels afhankelijk van de grootte
  • ca 10 gepelde walnoten in kleine stukjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • snuf kaneel
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 blokje amandelspijs (Baukje) van ca. 2 x 5 cm
  • evt. 2 dl. opgeklopte en licht gezoete slagroom
  • (vergiet en schone, geurloze theedoek)

Voorbereiding

Laat een liter volle yoghurt uitlekken boven en vergiet waarin je een schone, geurvrije theedoek of kaasdoek legt. Zet dit ca. 24 uur in de koelkast.

Bereiding

  1. Haal de uitgelekte yoghurt uit het doek en maak hem op smaak met gembersiroop, hoeveelheid naar wens.
  2. Snijd de appels in partjes en bak in wat roomboter.
  3. Voeg suiker en kaneel toe en bak de appel net gaar.
  4. Als de appel bijna gaar is (en heel blijft!) de walnootstukjes toevoegen en even meewarmen.
  5. Tenslotte amandelspijs erboven verkruimelen en erdoor scheppen. Alles nog even doorwarmen.
  6. Meteen serveren: Op elk bord het warme appel-walnoot-spijs mengsel scheppen en een flinke klodder hangop erover scheppen. Voor de zoetekauwen hierop een toef slagroom scheppen.
  7. Garneren met kaneel of cacaopoeder en een halve walnoot. Het ziet er niet heel netjes gestapeld uit, dat kan niet met die hangop, maar het ruikt en smaakt verrukkelijk!
Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: