elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Kwekerij De Smallekamp

NaamloosKwekerij “de Smallekamp”, in 2006 opgericht door Ton Friesen en Cees Barneveld, heeft zich gespecialiseerd in het kweken van bijzondere vruchtbomen. Op de kwekerij staan vele soorten Juglans (walnoot). Hiervan hebben zij al meer dan 100 verschillende soorten, zowel sier als vruchtrassen. Daarnaast hebben zij ook de Corylus (hazelnoot), Castanea (tamme kastanje) en Carya (pecannoot).

Wil je meer weten over walnotenbomen, walnotenolie of andere bijzonder vruchtbomen, kijk dan op de site van de kwekerij.

Enkel berichtnavigatie

2 gedachten over “Kwekerij De Smallekamp

 1. Ik heb geen reactie maar een vraag. Ik heb in mijn tuin een grijze noot (Juglans cinerea) , zelf opgekweekt uit een noot afkomstig uit Arboretum Schovenhorst te Putten. De boom is 16 jaar oud en zit boordevol met noten. Vraag is: hoe krijg ik de schillen van de noot en en hoe en hoelang bewaar ik de noten? Zijn de grijze noten goed te eten? Verder ben ik de ontwerper van Het Arboretum te Assen, In dit arboretum staan diverse soorten Juglans en andere soorten noten. Zie website: http://www.arboretum-assen.nl

  • Beste Harry,
   Dank voor de reactie en vraag op dit blog. Ik heb het antwoord op de vraag natuurlijk meteen doorgespeeld naar de expert, Ton Friesen. Dit is wat hij antwoordt:
   “Noten van Juglans cinerea vallen meestal samen met de bolster, vergelijkbaar met de Julglans nigra. Het is het beste om de noten na de vruchtval te laten drogen, de ingedroogde bolster te verwijderen en hierna de noten te kraken als een zwarte walnoot, zie youtube.De noten zijn prima te eten hebben een hoog olie gehalte, wij kweken speciale vruchtrassen die veel groter zijn en daardoor meer vruchtvlees bevatten.”
   Ik hoop dat dit u verder helpt.
   Dank voor de tip om het arboretum van Assen te bezoeken!
   Vriendelijke groet,
   Elma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: