elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Vier knollen(crumble) uit de oven

Ik zag dit gerecht in een TV-programma met Hugh Fearnley-Whittingstall op de Engelse TV, maar het staat niet in zijn heerlijke kookboek River Cottage Veg every day. Het is een heerlijk, goedvullend vegetarisch gerecht, zeker als je het met de crumble maakt. Het is echter ook een goede begeleider van wild. Wij aten er onlangs wild zwijnmedaillons bij en die smaken combineerden erg goed met elkaar. Samen met zelfgemaakte appelcompote van eigen appels hadden we een mooi herfstig hoofdgerecht.crumble

Ingrediënten

  • 2 normaal formaat pastinaak
  • 4 kleine meiknolletjes
  • ongeveer ¼ van een normaal formaat knolselderij
  • 2 zoete aardappels
  • 2 uien
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 à 3 eetlepels raapolie of arachideolie
  • 2 rozemarijntakjes in stukjes
  • zout, peperfoto-1 2

Optioneel voor de crumble:

  • broodkruim van 2 à 3 sneetjes brood
  • ca. 3 handjes gepelde walnoten
  • ca. 100 gram geraspte Grana padano of andere kaas naar smaak

Bereiding

  1. Alle knolgroenten in niet te kleine stukken snijden en vermengen met de honing, mosterd, olie, rozemarijn en zout en peper.
  2. In de hete oven (200-220 graden) ca 45 min  in een pan of schaal met deksel erop garen. Nog 15 min zonder deksel om te carameliseren. Klaar!
  3. Maak je er een crumble van, giet er dan een scheut room over, dek af met het mengsel van broodkruim, walnootstukjes, en kaas.

Variaties

Je kunt variëren met de groentes die je gebruikt. Zo heb ik al bietjes in plaats van knolselderij gebruikt, die je dan wel wat kleiner moet snijden dan de rest in verband met de langere gaartijd. Als je echt rode bietjes gebruikt, kleuren de andere groenten dan ook rood, wat wel mooi is.

Serveren

Dit gerecht is ook leuk om te maken in kleine pannetjes of schaaltjes, zodat je per persoon een crumble kunt serveren en het er ook veel mooier uitziet dan in mijn gietijzeren pan!

20140620-220603-79563901.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: