elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Geroosterde en gekruide walnoten

Weg met die melige borrelnootjes! Zelf kraken, roosteren en kruiden: veel leuker, gezonder en lekkerder!! Voor het eerst geproefd bij de borrel op de Smallekamp en sindsdien een hit op eigen feestjes en borrels.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel fijne suiker (of rietsuiker fijnmalen)
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder (iets minder mag ook wel)
  • 1/4 theelepel gemalen komijn / komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel goede walnotenolie (Smallekamp)
  • ca. 2 mokken gepelde walnoten, liefst mooie helften

Bereiding

  1. Specerijenmix maken.
  2. Walnoten pellen (zo groot mogelijke stukken is het mooist en eet lekker) en in de grillpan mooi bruin laten roosteren (kan ook in de oven op ca. 200 graden gedurende 5 min.). Bij halve stukjes handmatig omdraaien, zodat ze niet zwart worden. Erbij blijven voor het beste resultaat! Ik doe het altijd in de grillpan, omdat je ze dan goed in de gaten kunt houden (en ruiken).
  3. Walnoten in vergiet of zeef boven een afvalbakje schudden om velletjes (en evt. bittere smaak) te verwijderen.
  4. In wok een eetlepel goede walnotenolie opwarmen en de walnoten erdoor omschudden en doorwarmen, niet bakken!
  5. Specerijenmengsel erdoor schudden en klaar!
  6. Opbergen in afsluitbaar bakje om krokant te houden, maar meestal halen ze dat niet lang bij ons. Te lekker!

Smultip

Toastje besmeren met blauwe schimmelkaas (Stilton!) en daarop een halve gebrande walnoot.

Deze speciale walnoten zijn ook erg lekker op een warm gerecht, waar je walnoten gebruikt ter garnering. Door de bijzondere smaak voeg je daarmee echt iets extra’s toe!

Alternatief

In plaats van alleen walnoten, proefde ik dit recept later bij vrienden terug in een gemengde notenmelange. Ook erg lekker!

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Geroosterde en gekruide walnoten

  1. Pingback: Couscoussalade met meiraap, walnoot en feta | elmagoesnuts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: