elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Bladerdeegflapjes met dadels, geitenkaas en walnoot

Dit gerecht maakte ik op nieuwjaarsdag toen we bij vrienden gingen eten en ik beloofd had een hapje mee te nemen. Ik had alleen nog niks gepland, dus maakte ik dit met wat er nog voorhanden was in de koelkast en diepvries. Walnoten heb ik altijd in huis en meestal gekraakt op voorraad in een bakje. De combinatie van hartig en zoet maakt dit een rijk, winters hapje. Je kunt het gebruiken als borrelhapje, amuse of zelfs voorgerecht.

Ingrediënten (10 stuks)

  • ca. 10 walnoten, gepeld
  • 1 stuk zachte geitenkaas van ca. 100 gram
  • ca. 15-20 (verse) dadels
  • 3 strengen lente-ui of bosje verse bieslook
  • (cayenne)peper en zout
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg
  • evt. 1 ei

Bereiding

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op ca. 180 graden.
  2. Snijd de gewassen lente-ui of bieslook in korte stukjes.
  3. Haal de pitten uit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Bij verse dadels heb je er minder nodig i.v.m. de grootte.
  4. Verkruimel de gepelde walnoten in kleine stukjes.
  5. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes.
  6. Vermeng de bovenste vijf ingrediënten voor de vulling goed in een kom.
  7. Snijd elk bladerdeegplakje diagonaal door. Vul de flapjes met het kaas-dadel-walnootmengsel en druk ze goed dicht met een vork.
  8. Bestrijk de flapjes aan beide kanten met een geklopt ei voor een mooi kleurtje. Bak de flapjes in ca. 15 a 20 minuten mooi goudbruin. Serveer direct warm of warm later nog even op in een lauwwarme oven.
  9. Lekker bij een pittige winterborrel als glühwein of als voorgerechtje op een bedje van sla (met eventueel een lekkere uienchutney).

Tip

Je kunt deze flapjes warm of koud eten. Je kunt ze ook goed voorbereiden (tot stap 7) en in de koelkast bewaren, zodat je ze net voor gebruik kunt bakken.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: