elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Perenkaaswaaier met walnoten

Een eenvoudig gerechtje voor op een buffet dat zowel bij het voor- hoofd- als nagerecht past, maar de hoeveelheden zijn voor het gemak voor een voorgerecht voor 4 personen. Het is warm natuurlijk het lekkerst, maar afgekoeld past het ook bij een kaasplankje. Maak in het geval van een buffetgerecht één mooi bord op dat je bij de kazen presenteert en verdubbel eventueel de hoeveelheden.

Ingrediënten

  • 2 handperen – niet te rijp
  • 2 eetl. marsala of notenwijn
  • 2 eetl. honing
  • 150 gram Gorgonzola
  • 8 ongepelde walnoten
  • verse zwarte peper

Bereiding

  1. Walnoten pellen met een schilmesje, zodat je zo groot mogelijke stukken houdt.
  2. Peren in mooie gelijke, redelijk dikke partjes snijden en kort bakken in olijfolie.
  3. Voeg een mengsel van marsalawijn / notenwijn en honing toe.
  4. Peerstukjes uit de siroop in de pan halen. Leg de stukjes om en om met de gorgonzola op de 4 bordjes in een halve waaiervorm.
  5. In de pan met siroop de walnoten roosteren / licht karamelliseren en over de kaas en peer verdelen.
  6. Geef er een flinke draai met de peper over. Wees niet te zuinig met de peper; die maakt het gerecht extra spannend.

Sorry, ik heb hier nog geen foto van gemaakt!

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: