elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Blogstress?

Wat doe ik mezelf aan? Ik begin een blog over koken met walnoten en neem mezelf voor elke week een nieuw walnotenrecept en een blog te posten. De eerste reacties zijn positief en met name de foto’s worden erg gewaardeerd. Dat snap ik heel goed en omdat ik zelf ook van foto’s en illustraties houd, neem ik dat mee. Maarrr, dat betekent wel dat ik alle recepten die ik had nu opnieuw moet gaan maken om ze aantrekkelijker te kunnen presenteren! Ik merk dat het meer werk is om alle ingrediënten netjes klaar te zetten, te fotograferen, en dan liefst nog een paar stapjes van het koken of bakken op de foto erbij. Tja, en laat ik nou nog wel eens een weekendje weg zijn of ergens anders lekker eten en dan blijft er best weinig tijd over om wat uitgebreider te koken of bakken met de camera bij de hand. Tot nu toe heb ik vaak mijn telefoon gebruikt voor de foto’s, dus echt veeleisend was ik niet.

Maar goed, vandaag is weer ‘walnotendag’, de dag dat ik thuis werk en tussendoortulbandverpakt mijn blog bijwerk. Vandaag staat er een walnotenbrood op het programma met de eerste gedroogde noten van dit jaar, die we meenamen tijdens de oogstdag op de Smallekamp in oktober. Het voordeel van brood bakken is dat je in de tijd dat het deeg rijst, je gewoon je werk kunt doen. Ik heb de noten staan doppen tijdens mijn ontbijt, want in mijn voorraad zaten alleen nog mooie halve noten die ik graag bewaar om te gebruiken voor roosteren en decoratie (zie bovenkant brood). Nu zit ik dus lekker aan een kopje walnotenthee en ga de recepten nakijken en aanvullen met mijn laatste ervaring en de foto’s. Ik heb vorige week al een lekkere tulband met walnoten en vruchten gebakken om mee te nemen voor de logeerpartij, dus er is ook weer een nieuw recept in de categorie gebak, mét foto’s! Het valt dus eigenlijk reuze mee met de stress, want door het kraken en bakken raak ik juist eventuele werkstress kwijt.

Trouwens, ergens anders eten en een weekendje weg levert altijd wel inspiratie op. Zo kocht ik vorig weekend in Duitsland lekker walnotenroggebrood, dat ik natuurlijk ook een keer wil proberen zelf te maken, en ging ik een week eerder ook even ‘funfoodshoppen’ bij Marks & Spencer in Amsterdam. Helaas hadden ze geen baking soda, dat ik graag gebruik in soda bread en cake, maar gelukkig hadden ze wel veel keuze in Britse kazen. De mature cheddar smaakt heerlijk in lekkere herfstsalades met walnoot en bij een lekker glaasje rood. De bijzondere Port & Stiltonchips die we kochten, aten we al op toen we na ons dagje Amsterdam lang moesten wachten op de ANWB, en de verpakking hangt nu heel decoratief in de keuken. Ik vind sowieso veel van de verpakkingen bij Marks & Spencer erg mooi, kijk maar eens naar de afbeelding op het mosterdpotje – precies hoe het voelde toen ik me eens vergiste met echte Engelse mosterd: stoom uit mijn oren!mosterdM&Swalnootroggebrood

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: