elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Dessertsaus met walnoten en gember

Deze saus is bedoeld voor echte zoetekauwen. Het is een mierzoete saus vol walnoten, maar wel met een aparte, volwassen smaak door de combinatie van gember en siroop. Als je de saus zo proeft, doet hij wat denken aan hoestsiroop (lekker!). De eerste keer vergat ik de noten te roosteren voordat ik ze in de saus deed. Dat smaakte best lekker, maar als je de noten eerst roostert voeg je een extra, aparte smaak toe aan de saus. De noten nemen dan niet zo gemakkelijk de smaak van de saus aan en je hebt een aparte smaak ‘binnen’ de saus. Daardoor wordt de saus als totaal lekkerder.dessertsausopijs

Ingrediënten

  • 180 ml schenkstroop
  • 120 ml Golden syrup (of ahornsiroop)dessertsauspannetjeIMG_4222
  • 60 ml water
  • 40 g suiker
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • stukje verse gember van ca 2 cm, fijngehakt
  • 1/2 tl citroensap
  • 130 g in grove stukjes gehakte walnoten

Bereiding

  1. Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren en licht te verkleuren.
  2. Vermeng de stroop en siroop, water, suiker en gemalen en verse gember in een pan met dikke bodem of anti-aanbaklaag. Breng aan de kook op een matige vlam/hitte terwijl je een paar keer roert. Het begint meteen al naar hoestdrank te ruiken.
  3. Laat het mengsel een paar minuten koken en haal van het vuur. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.dessertsaus
  4. Zeef het mengsel door een fijne zeef zodat je de vezels van de gember kwijt bent. Om zoveel mogelijk vloeistof te behouden wrijf je met de bolle kant van een lepel de saus door de zeef.
  5. Voeg het citroensap toe aan de saus en roer de geroosterde walnoten er doorheen.
  6. Serveer de saus over lekker fris roomijs, op miniflensjes, in yoghurt of op vanillepudding. Zorg ervoor dat de combinatie niet te zoet wordt, gebruik met mate!
  7. Bewaar de saus op kamertemperatuur. Hij blijft zeker een paar dagen goed (en zoet).

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: