elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Walnotenazijn

Wat een heerlijke ontdekking, die walnotenazijn! Ik kreeg een fles cadeau van een vriendin die in Duitsland woont en ging natuurlijk aan het experimenteren. De azijn ruikt ‘donkerder’ dan de kleur die hij heeft en de smaak vanaf het, ook al gekregen, Japanse proeflepeltje is spannend sterk, aromatisch en helemaal niet vervelend zuur om zo te proeven. We bleven echt even naproeven, zoals bij wijn.

Ik maak er de lekkerste dressings mee en ook zonder walnotenolie smaakt de dressing nu lekker notig! Een voorbeeld van een lekkere dressing is bijvoorbeeld een flinke eetlepel pittige mosterd, bijv. Coleman’s, als je daarvan houdt. Iets minder pittig kan ook natuurlijk. Klop dat door ca. 2 eetl. azijn, 1 eetl. honing en klop of schud als laatste 3 eetlepels goede olijfolie erdoor. Elke sla die wij tot nu toe met deze azijn aten, smaakt heerlijk fris en ook notig. De azijn smaakt erg goed in combinatie met appel of peer. De salade op de foto is een mix van gemengde sla, witlofreepjes, lente-ui, walnoten uit de oven (ca 6 min. Op 200 graden) en Conférence peer in stukjes.

Natuurlijk is de azijn ook heel geschikt om bijvoorbeeld bij de rode kool of stoofvlees te gebruiken. Dat ga ik nog proberen, maar ik wilde toch vast de azijn aanraden. Het is echt eens iets anders dan de smaak van balsamico azijn waar we inmiddels aan gewend zijn. De walnotenazijn heb ik in Nederland nog niet gezien, maar hij is verkrijgbaar bij de grote Duitse supermarkt Kaufland.

20140202-090535.jpg

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Walnotenazijn

  1. Pingback: Kalkoenschnitzel gepaneerd met walnoot | elmagoesnuts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: