elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Walnotenroomsaus

Dit is een verrassende en smaakvolle saus die goed past bij pasta of rijst. Het is vooral erg leuk om walnoten als hoofdingrediënt van een saus te gebruiken die daardoor rijk van smaak wordt. De saus is natuurlijk behoorlijk machtig door de noten, dus houd daar rekening mee bij de keus van eventuele groenten. Een frisse salade erna of ernaast is een suggestie. Wij combineerden hem dit keer met spirali en wat eendenborstfilet, maar hij is zonder vlees heel geschikt voor vegetariërs.

walnotensausoppasta

Ingrediënten

  • 200 gram walnoten in kleine stukjeswalnotensausingredienten
  • 4 tenen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 50 gr Parmezaanse kaas of Parmigiano
  • 1 ui
  • 200 ml (soya) room
  • Verse basilicumblaadjes
  • Pasta
  • Bouillonblokje
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingwalnotensausmagimix

  1. Zet een pan water met bouillon op om de pasta te koken.
  2. Doe de walnoten, knoflook, olijfolie en kaas in de keukenmachine en vermaal tot een kruimelige massa. Het ruikt meteen fris naar de olijfolie en noten.
  3. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in wat hete olie.
  4. Voeg dan het walnotenmengsel en de room erbij en breng aan de kook.walnotensausmix
  5. Voeg wat kookvocht van de pasta (ca. 2 eetl.) toe zodat je een mooie saus krijgt. Maak op smaak met peper en zout. Laat de saus niet te lang doorsudderen, hij koekt snel aan: houd hem liever even warm tot gebruik.
  6. Kook de pasta beetgaar.
  7. Serveer de saus meteen over de pasta en garneer met blaadjes basilicum, nog wat geschaafde Parmigiano en een draai peper.

Serveren
In het oorspronkelijke recept van Tallina van den Hoed voeg je ook nog verse spinazie toe aan de saus, samen met de room en walnoten. Ook worden er dan nog pijnboompitten over het gerecht gestrooid, maar wij willen alleen de walnoten proeven.

Eet je liever geen koolhydraten, dan kun je deze saus goed combineren met een harde groentensoort, zoals over gestoofde koolrabi.

Tenslotte
Op de foto heb ik alle hoeveelheden gehalveerd voor 2 personen, behalve de ui. Ik gebruikte dit keer gerookte knoflook en roze ui. Lang leve de Turkse winkel!

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: