elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Courgettetaart met walnoten (zoet)

foto 3(1)

In mijn moestuintje wil het nog niet zo met de courgetteplanten die ik gezaaid had. Uiteindelijk heb ik één plant over die hopelijk over een maand courgettes zal gaan produceren. Daarom kocht ik afgelopen week in de aanbieding vier courgettes in de winkel met het idee vast wat courgettechutney met gember en munt te maken, want dat laatste potje van vorig jaar smaakte afgelopen week erg lekker. Maar vanwege onverwachts leuk bezoek, maakte ik toch maar deze lekkere taart voor bij de koffie, met seizoensgroente (voor de vroege zaaiers). In de taart kun je, net als in de chutney, ook wat verse gember gebruiken, maar zonder smaakt hij al helemaal goed. Echt taart voor een zondagmiddag in de tuin!

Ingrediënten

  • 20140706-134911-49751724.jpg100 gr gedopte walnoten
  • 2 courgettes
  • 3 eieren
  • 200 gr. rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100ml olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetl. koekkruiden
  • 200 gr. bloem

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Was de courgette, droog hem en rasp grof boven een vergiet. Laat eventueel uitlekken en dep de courgette zo goed mogelijk droog, indien nodig.
  3. Rooster de walnootstukjes in een droge koekenpan of in de oven tot ze mooi verkleuren. Doe ze in een vergiet/zeef en schud de losse (bittere) velletjes en kruimeltjes eruit.
  4. Vet de springvorm in met wat olie en bestuif hem met bloem.
  5. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker mooi luchtig tot de suiker zo goed als opgelost is. Giet de olie erbij en mix die er doorheen.
  6. Schep in een andere kom de bloem, bakpoeder en koekkruiden door elkaar.20140706-135359-50039926.jpg
  7. Schep het bloemmengsel met en spatel zo luchtig mogelijk door de eiermassa.
  8. Voeg tenslotte de courgette en de geroosterde walnootstukjes toe en meng goed door het beslag.
  9. Doe het beslag in de ingevette en bebloemde springvorm. Zorg ervoor dat het beslag mooi gelijk in de vorm zit, door bijvoorbeeld met een spatel of bolle kant van een eetlepel de bovenkant af te strijken. Je kunt ook even de springvorm schudden of op het aanrecht tikken.
  10. Zet de springvorm op het rooster midden in je oven en bak in ongeveer 75 minuten gaar en mooi bruin. De taart hoeft niet helemaal droog te zijn als je test met een satéprikker.
  11. Laat de taart eerst 10 minuten afkoelen en snijd dan rondom met een mes de taart los van de rand van de springvorm. Keer de taart dan op een taartrooster of plank en laat hem verder afkoelen op een rooster.
  12. Lekker met versgeklopte slagroom met eventueel wat koekkruiden erop.20140706-135359-50039990.jpgfoto 1(1)

[recept komt uit een Allerhande]

 

 

 

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: