elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Walnotenappeltaart

1-20141007_182056We hebben een gastkokkin! Angenietha reageerde onlangs op mijn blogpost over welke recepten jullie als lezers willen uitproberen, zie daar. Angenietha emigreerde in 2007 naar een dorpje in Noord-Frankrijk en heeft bij haar huis vier enorme walnotenbomen, die de afgelopen weken voor lekkere buitenarbeid zorgden in de vorm van rapen en dan drogen. Heerlijk, zoveel eigen noten! Angenietha werkt part-time in een museum in Nogent, maar koken en bakken zijn haar passie! Wil je meer weten over hoe Angenietha in Frankrijk terecht kwam en wat haar nog meer bezig houdt, lees dan haar blog. Het eerste recept dat Elmagoesnuts van Angenietha kreeg en natuurlijk meteen maakte, is deze fris en Frans uitziende taart. Het is gemakkelijk om te maken, de structuur doet denken aan eierkoek en door het apart gebruik van eiwit en eigeel heb je echt weer een andere taart!

Ingrediënten2-IMG_0995

  • 300 gram fijngehakte walnoten
  • 250 gr poedersuiker
  • 2 goudrenetten geraspt
  • 6 eieren gesplitst
  • 100 gr bloem
  •  snufje zout
  • naar smaak: beetje gember / rozijnen / citroenrasp
  • naar keuze: poedersuiker en gele kleurstof voor een glazuurlaag

Bereiding

  1. Klop de ei-gelen met 200 gram poedersuiker tot een dik lichtgele crème. Let op, bewaar 50 gram poedersuiker! Houd de eigeel-cème apart.IMG_0291(1)
  2. Meng de walnoten met de rest van de suiker. Meng dit met de gezeefde bloem en het zout en de appel.
  3. Schep het appelmengsel door de eigeelcrème.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het appel-eimengsel.
  5. Doe het beslag over in een ingevette vorm en bak op 185° gedurende een 45 min. Controleer met een breinaald en laat in de hete oven nog een tiental minuten nagaren.
  6. Garneer de taart naar keuze met glazuur met gele kleurstof en halve walnoten, zoals op de foto van Angenietha bovenaan, of doe het gemakkelijk met poedersuiker en walnoten, zoals ik.
  7. De smaak komt nog beter tot z’n recht als je het geduld hebt tot de volgende dag.

Tip

Ik gebruikte de helft van de hoeveelheid ingrediënten en een kleine, ondiepe quicheschaal, maar wel met 2 kleine handappelen en ik koos voor een flinke snuf gemberpoeder. Bij gebrek aan gele kleurstof, heb ik de taart eenvoudig gegarneerd met poedersuiker en wat walnoten. Het werd een prachtig taartje!

IMG_0288

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

2 gedachten over “Walnotenappeltaart

  1. Maar vond je het ook lekker???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: