elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Walnotenpasta voor op brood / pannenkoek

Een mooi klusje voor de kinderen tijdens de Kerstvakantie of op een regenachtige woensdagmiddag: eerst walnoten kraken en dan hun eigen broodbeleg maken. De pasta is heerlijk op een rijstwafel of pannenkoek en je kunt deze pasta ook goed gebruiken voor een lekker notenlaagje in een taart of cake. Maak deze pasta in kleine hoeveelheden voor eigen gebruik of maak een dubbele portie om een potje weg te geven.IMG_0349

Ingrediënten (genoeg voor twee mosterdpotjes, zie foto)

 • 1 dl melk
 • 12 g suiker
 • 125 g bittere chocolade min. 70% cacao
 • 100 g gedopte walnotenIMG_7287

Bereiding

 1. Dop de walnoten en rooster ze in een hete grillpan (of in de hete oven, ca, 10 minuten).
 2. Kiep de walnoten in een vergiet en schud flink om zoveel mogelijk (bittere) schilletjes te verwijderen. Maak met een hand de noten fijner zodat je nog meer schilletjes kunt verwijderen door te schudden.
 3. Weeg de suiker af in een steelpan en doe de melk erbij. Breng de melk aan de kook en roer dan van het vuur af de chocolade in stukjes erdoor tot deze gesmolten is in de melk. IMG_7285
 4. Doe de walnoten in een keukenmachine met mes en draai tot je aan de kant de notenpuree ziet glimmen: de olie komt dan vrij. Gebruik tussendoor een spatel om de pasta van de kant te halen, zodat IMG_7288het mes er goed bij kan.
 5. Voeg de cholocademassa erbij en draai het geheel tot een mooie pasta. Gebruik de spatel om de pasta uit de mengkom te scheppen.
 6. Doe de walnotencholocadepasta in twee kleine (mosterd)potjes en draai dicht. Laat de pasta afkoelen tot gebruik.

Tip

 • Laat bij gebruik voor een taart de walnotenpasta niet helemaal afkoelen, want hij smeert het beste als hij nog lauwwarm is. Zorg dus dat je taart of cake klaar staat om hem te voorzien van een laag walnotencholocadepasta, eventueel nog met een laag geroosterde walnootstukjes of met met een paar halve walnoten bovenop.
 • Bewaar de pasta voor de zekerheid in de koelkast. Hij blijft goed smeerbaar.

IMG_7291

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: