elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Hartige walnotenkaastaart met peer

IMG_9311
We aten bij vrienden en kregen deze taart als dessert en wat een leuke vondst! De taart combineert eigenlijk zoet en hartig en kan daarmee concurreren met zowel een zoet toetje als een kaasplank. De algehele smaak van de taart is meer hartig dan zoet door het gebruik van pittige kaas. Zorg voor de juiste smaakbalans door de peer niet te klein te snijden, zodat je bij elke hap hartig met zoet tegelijk proeft. De taart kan behalve als dessert van een diner ook prima als lunchgerecht gegeten worden. Serveer er dan een lekkere salade bij. Tenslotte kun je kleine puntjes serveren op een buffet of bij de borrel. Een veelzijdig taartje dus!
 
Ingrediënten 

IMG_9307

de taart vóór het bakken

Voor het deeg:
  • 200 g bloem
  • 50 g gemalen walnoten
  • 100 g koude boter
  • 1 eidooier
  • zout
  • 1theel. azijn
 
Voor de vulling:
  • 4 rijpe peren
  • 250 g Stilton of andere blauwe schimmelkaas
  • 6 eieren
  • 100ml slagroom (of vetarme kook-room / sojaroom)
  • 40 g grof verkruimelde walnoten
  • peper 
 
Bereiding
  1. Dop de walnoten en maal de helft van de walnoten fijn. Als je geen keukenmachine of koffiemolen hebt, kun je de noten ook in een plastic zak doen en met de deegroller erover heen rollen.Processed with Moldiv
  2. Kneed de bloem met de noten, boter, eidooier zout en azijn tot glad deeg.
  3. Laat de deegbal in folie in koelkast 30 min.
  4. Rol het deeg uit en  bekleed hiermee een ingevette vorm van 26 cm. Maak de rand wat dikker.
  5. Schil de peren en verdeel deze in niet al te kleine stukjes over de bodem.
  6. Verkruimel de kaas en meng deze met de eieren en room. Verdeel dit mengel over de laag met peren.
  7. Verkruimel als laatste de walnoten over de taart voor een mooie en straks krokante finish.
  8. Bak de taart op 180 graden Celsius (hete lucht 160 graden) in ca. 50 minuten gaar.

Tip

  • Maak de rand van de taart niet te dun, omdat het deeg met de walnoten vrij kruimelig is en de rand dan snel breekt!IMG_7819
  • Besmeer de bodem van de taart met wat zachte geitenkaas voor extra smaak.
  • Varieer steeds met soorten kaas voor steeds een andere hartige perentaart met walnoten en kaas.
  • Serveer de taart, heel klassiek, als dessert met een lekker glaasje rode port of een glas rode wijn.IMG_7816

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Hartige walnotenkaastaart met peer

  1. Pingback: Supernotentaart | elmagoesnuts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: