elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Knallen met walnoten!

Het leuke van deze walnotenhobby is dat mensen om je heen ook meer gaan letten op walnoten en zaken die ermee te maken hebben. Zo kwamen vrienden onlangs aan met dit geweldig leuke gadget om noten te kraken. In eerste instantie dacht ik bij het openen van het cadeautje aan thee, maar er kwam iets anders uit het doosje!

Natuurlijk moest deze notenkraker meteen uitgetest worden, want iedereen is altijd op zoek naar de ultieme notenkraakmethode, zie ook in mijn reactie op deze blogpost hierover. Op de Smallekamp krijgen veel walnoten op hun kop met een hamertje. Ikzelf gebruik meestal een heel gewone notenkraker in tangvorm, hoewel ik ook wel nog een ander klemmodel in huis heb waar de kleinere noot inpast, zie foto hieronder. Ook wil ik nog wel eens het aardappelmesje tussen de twee notendopjes zetten om de okkernoot open te breken.

Maar dit is wel de meest spectaculaire manier voor thuis. Je zou denken dan je de veer naar beneden moet drukken, maar je moet juist het tegenovergestelde doen: trekken en loslaten, joepie!

louskacek-orechy

Je moet zorgen voor een stevige, niet kwetsbare ondergrond en je vingers echt aan de rand van het onderste schaaltje vastzetten. Dan leg je de noot met de naad aan de zijkant erop, trekt de veer naar boven en laat los: PAF! Dit maakt noten kraken een feestje zonder dat je je eigen kracht hoeft in te zetten! En als je het goed doet, je moet ook wat geluk hebben, kraak je de noot netjes doormidden en heb je twee mooie helften.

Hoe je ook kraakt, de belangrijkste tip om twee mooie helften te krijgen is niet kraken op de naad, maar juist midden op de bolle kant. Veel succes!naomineu3-1200x1200IMG_4601

 

 

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Knallen met walnoten!

  1. Karl op schreef:

    Ik heb de krakergebruikt op de foto met de walnoten in de schaal. Ze passen er niet in als ze te breed zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: