elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Bananen-rumrozijnencake met walnoten

Natuurlijk kun je met rijpe bananen een bananenbrood maken, maar de combinatie met rumrozijnen is ook wel eens lekker. Denk er wel aan om de rozijnen op tijd in de rum te verwarmen en minimaal een uur te laten staan, verder is het eenvoudig te maken. De cake doet wat structuur betreft een beetje denken aan de ouderwetse Hermancake en wat smaak betreft een beetje aan een ouderwets koffiebroodje: lekker zacht en smeuïg!

IMG_5587

Ingrediënten

  • 100 g rozijnen
  • 100 ml rum
  • 4 rijpe bananen
  • 100 g walnoten
  • 175 g zelfrijzend bakmeel (of bloem en een theelepel bakpoeder)
  • snuf zout
  • 125 g gesmolten boter
  • 125 g suiker
  • 1 tl vanilleextrakt
  • 2 eieren
  • 1 biologische citroen

Voorbereiding

  1. Doe de rum met rozijnen in een steelpan en verhit deze tegen koken aan. Laat de rozijnen in rum minstens een uur staan om in te trekken.
  2. Dop de walnoten, maak er kleine stukjes van en rooster deze kort in een hete (grill)pan of oven tot ze wat verkleuren en meer smaak afgeven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  3. Rasp de citroen en per hem uit.
  4. Snijd de bananen in dikke plakken.
  5. Maak een beslag van de eieren, bakmeel, vanilleextrakt, boter en suiker. Meng de citroenrasp en sap erdoor.
  6. Schep als laatste de geroosterde walnootstukjes en de gewelde rozijnen erdoor.
  7. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 1 uur gaar.
  8. Controleer of je er een satéprikker droog uithaalt.
  9. Na kort afkoelen, haal je de cake voorzichtig uit de vorm om verder af te koelen.

Tip

  • Wil je toch bananenbrood maken, zie dan dit recept voor bananenbrood met avocado en walnoten.
  • Op de foto heb ik de helft van de ingrediënten gebruikt, omdat ik maar 2 rijpe bananen had, vandaar dat de cake half zo hoog geworden is.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: