Walnotendadelstrudel (met ijs)
Een snel en lekker gebakje of toetje waarmee je eenvoudig kunt variëren. Als je brickdeeg in huis hebt, maak je dit knapperige gebakje in een handomdraai. Hoewel we nu al tijden geen onverwachte visite krijgen (helaas!), is het voor mij wel een echt ‘nootgeval’ recept. In plaats van walnoten en dadels als vulling, kun je natuurlijk afhankelijk van je voorraadkast ook voor meer klassieke appelrozijnenvulling (met rum) gaan of juist wat meer fruitig met frambozen en witte chocolade. Enfin, er past van alles in dit deeg, zie ook de tip onderaan.Ingrediënten
- 4 kleine handjes gedopte walnoten
- 6 grote medjoul dadels of meer kleine dadels
- 3 el honing
- 4 vellen brickdeeg
- ijs en slagroom naar wens
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op boven-onderwarmte 200 graden. Zet een bakplaat met bakfolie of bakpapier klaar om de pakketjes na dichtvouwen meteen op te plaatsen.
-
Vul elk vel brickdeeg met een handje walnoot, 1/4 van de fijngesneden dadelstukjes en een eetlepel honing.
-
Rol het pakketje snel dicht (ivm vocht) en vouw de beide uiteinden eronder. Leg elk pakketje meteen op de bakplaat met de vouwnaad naar beneden.
-
Bestrijk elk pakketje met een kwastje met wat olie.
-
Bak de pakketjes in ca. 20 minuten krokant en licht verkleurd.
- Serveer de strudel doormidden gesneden op een bordje met wat kaneel en een bolletje ijs (met slagroom) ernaast naar wens.
Tips
Voor een hartig idee met brickdeeg, kijk dan naar deze krokante preipakketjes. Klik hier.
Pingback: Krokante Preipakketjes – elmagoeson