American brownies uit mijn studententijd
Ik vergeet nooit meer het gezellige etentje met studiegenoten waarbij dit het dessert was. Geen idee meer van het hoofdgerecht, maar gelukkig was er genoeg ruimte in onze magen voor deze schandalig lekkere, machtige chocolademonsters. Ik vroeg het recept meteen die avond aan de coole medestudent die in Amerika had gewoond en sindsdien is dit een klassieker die ik gek genoeg niet heel vaak maak en ik ook nog steeds niet op dit blog geplaatst heb. Misschien heeft het met de grote hoeveelheden te maken? Maar natuurlijk maak je deze brownies vooral om te delen en anders kun je nog altijd een deel invriezen voor later. Ze blijven heerlijk! Hoogste tijd dus voor een hele berg verrukkelijke brownies! p.s: de helft maken kan ook prima!

Ingrediënten
- 300 g pure chocolade
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g boter
- 375 g bruine basterd
- 6 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker of 2 tl vanilleextrakt
- ca. 40 walnoten (of meer)
- snufje zout
- evt. enkele mooie halve noten voor decoratie
Bereiding
- Noten kraken en in kleine stukjes breken.
- Oven voorverwarmen op 170 graden boven/onderwarmte.
- In grote beslagkom eieren en suiker lekker lichtig mixen met de handmixer.
- Voeg bakmeel, vanille en zout toe en schep dit er luchtig door.
- Au bain-marie de boter smelten en daar bovenop de chocolade smelten.
- Chocoladesaus door het beslag roeren en als laatste de walnootstukjes erdoor scheppen.
- Beslag in langwerpige ovenschaal met opstaande rand doen. Eventueel extra: enkele mooie halve noten erop leggen.
- De cake in ca. 35 minuten gaar bakken en testen met een satéprikker. Voor een smeuïge binnenkant hoeft de prikker er niet helemaal droog uit te komen. Te lang in de oven maakt de brownie droog!
- Iets af laten koelen en in blokjes snijden.

