Pastinaakquiche met feta en walnoten
De zoetkruidige smaak van pastinaak komt heel goed tot zijn recht in deze quiche. De combinatie met feta, honing, tijm en krokante korst is super! Sinds ik de pizzastand van mijn oven ontdekt heb, worden de quiches er alleen maar beter op, zeker als ik geen zin heb om een quiche eerst blind voor te bakken.
Ingrediënten (voor 2 personen!)
- 3 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 eetlepel olijfolie
- 0.5 (rode) ui
- 2 pastinaken
- 2 eieren
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 el honing
- 75 g feta
- ca 40-50 g walnoten (gedopt)
- ca 50 g oude kaas of pardano (geraspt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC hete lucht of 200 g boven/onderwarmte.
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
- Verkreukel een stuk bakpapier en bedek hiermee een kleine springvorm.
- Snipper de ui en snijd de pastinaak in gelijke blokjes.
- Fruit de ui 2 minuten in wat hete olie. Voeg de pastinaak toe en stoof ca. 6-8 minuten tot het geheel mooi gekleurd en zacht is.
- Bekleed ondertussen de vorm met het deeg en druk de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork en bestrooi met wat paneermeel.
- Rasp de kaas en breek de walnoten in mooie stukjes
- Klop de eieren los met de yoghurt, honing en peper. Verkruimel de feta en schep die erdoor.
- Meng de pastinaak door de romige massa en giet het mengsel op de deegbodem.
- Bestrooi de bovenkant met de walnoten met daarover de kaas.
- Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Tip
Om er zeker van te zijn dat de bodem krokant wordt, moet je de bodem eigenlijk eerst ca 20 minuten blind bakken met een vulling van bijvoorbeeld erwten in bakpapier. Maar als je de oven de laatste 5-10 minuten op 200 graden onderwarmte (of pizzastand als je die hebt) zet, bak je de bodem ook extra krokant.