elmagoesnuts

Van NOOT naar deugd: walnootrecepten en avonturen rondom het oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!

Spinaziewalnotengratin

Het is bijna geen recept te noemen maar te lekker om niet te noteren en te delen hier. Een van de lekkerste dingen uit de stoomoven vind ik verse spinazie en daar is dit gerecht op geïnspireerd. Voordeel van de bereiding is dat de oven al heet is en je na het stomen van de aardappelen en de spinazie de ovenschotel terugzet en het gerecht afmaakt met de gewone ovenfunctie, heel economisch dus. Maar de belangrijkste reden om dit recept toch hier te noteren is de goede smaakcombinatie van spinazie, aardappel, halloumi en walnoten. Met de tip onderaan smaakt deze schotel zelfs nóg beter dan mijn eerste versie!

inovenklaar

Ingrediënten (2 personen!)aanracht

• 4 grote aardappels

• 500 g spinazie

• 2 handjes gedopte walnoten

• 1/2 rood pepertje

• 1 pakje halloumi 225 g

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakjes. Stoom ze in ca. 15 minuten gaar, zet de laatste minuut de spinazie erbij op de gaatjesplaat om iets te slinken en voor te garen.spinazie
  2. Verdeel de aardappelplakjes onderin een ovenschaal over de bodem en verdeel dan de spinazie erover.
  3. Verspreid daaroverheen de halloumi plakjes of blokjes.
  4. Zet de ovenschaal 10 minuten in oven op 160 graden en dan nog ca 5-10 min onder de grill om de kaas te roosteren.
  5. Dop ondertussen de walnoten en breek ze in stukjes. Snijd de rode peper door, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd fijn.inoven
  6. Haal de schaal uit de oven en verdeel de walnoten en snippertjes rode peper eroverheen en grill de schotel nog kort op de hoogste stand om de noten mooi te roosteren. Blijf erbij, dit gaat snel en je kunt op je neus afgaan.

Tip

Op de foto’s had ik de walnoten en peper er meteen opgedaan waardoor ik de kaas helaas niet zo lang kon roosteren; de walnoten werden al te donker! Voor een volwaardige gratin van zowel halloumi als walnoten, moet je dus de schotel eerst zonder de noten roosteren.plateup

 

Advertentie

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: